BALOS beach

BALOS laguna beach wordt samen met Elafonisi het mooiste strand van Kreta, Griekenland en de Middellandse Zee genoemd. Het witte zandstrand ligt in het uiterste noordwesten van Kreta op het schiereiland Gramvousa. De lagune ligt in een prachtige baai tussen het eilandje TIGANI, en het schiereiland GRAMVOUSA. Een dunne strook wit (hard) zand  zorgt ervoor dat de kleuren van het zeewater in de ondiepe lagune erg fraai tonen en variëren van turkoois tot azuurblauw. Het water is er lekker warm en kristal helder,  ideaal voor jonge kinderen.

Kom je met de boot (vanuit Kissamos +-25€, of vanuit CHANIA) dan legt deze aan in de baai zelf en moet je nog es naar boven wandelen om van dit uitzicht te genieten. De ferry legt dan tussenin even aan voor het bezoek van de ruïnes van een vervallen fort vanwaar je een prachtig uitzicht hebt.

Als je met de auto komt vanuit het vakantiehuis VILLA LIMANI dan rij je richting KISSAMOS naar GRAMVOUSA tot aan de toegangsweg is het ongeveer 1,5h. Dan volgt een 7km lange off-road (1€ toegang) die slecht bij ligt en kom je boven aan de baai aan. Je hebt er het mooiste uitzicht op BALOS baai en eilanden Agria Gramvousa en Imeri Gramvousa.

In de zomermaanden is het erg druk en we kunnen je aanraden om daar rond 10u toe te komen om de drukte te vermijden.

De lagune maakt deel uit van een natuurpark NATURA 2000, je vindt er zee schildpadjes (CARETTA CARETTA) en een beschermde soort zeehonden.

Meer foto's op :https://www.cretanbeaches.com/en/sea-tourism/west-crete-beaches/balos-lagoon-beach

©2017 alle rechten voorbehouden - villa Limani

BALOS beach

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x