Kloven van de LEFKA ORI

In en rond VAMOS zijn een tiental wandelroutes uitgestippeld (in en rond +-10km), op aanvraag bezorgen we u gratis een folder ervan.

Maar velen wandelen één van de 50-tal kloven af in en rond de "Lefka Ori". De meeste gekende is de SAMARIA kloof maar dat is ook de langste ( 8 tot 10 uur wandelen ) en je kan dat enkel met een georganiseerde trip. 

Toch zijn er gemakkelijkere, kortere en toch zeer mooie kloven in de buurt. Je kiest een moeilijkheid graag en duurtijd, sommige hebben een riviertje of zelfs watervallen. Sommige behoeven tuigage voor klimmers.

Wij kunnen volgende aanbevelen;

IMBROS Gorge : op 1 u rijden van de villa, richting Chora Sfaka. Ongeveer 3 uur stappen en de gemakkelijkste. Aankomst in Sfakia.

DIKTAMOS Gorge ; 20 min. rijden van de villa tot eindpunt en daarna nog eens 20min tot vertrekpunt. Totaal 3 uur wandelen langs een klein riviertje. Deze kloof draagt de naam van een kruid dat daar groeit. In onze tuin vindt je datzelfde kruid ook aan.

Agia IRINI Gorge : de mooiste, op 1,5 u rijden van de villa, richting SOUGIA. ongeveer 3 uur stappen tot Sougia. 

THERISO Gorge: Wil of kan je niet wandelen, wel er is één kloof waar je ook met de auto door kan. Theriso Gorge op ongeveer een 30min van de villa (rij naar chania en ter hoogte van het publiek ziekenhuis - Nosokomio- sla links af en rij naar Theriso).  

Eens aan gekomen in het dorpje Theriso zullen velen stoppen voor een verfrissing. Echter in de late namiddag rij even door naar DRAKONA en stop voor een heerlijke maaltijd bij DOUNIAS. Het restaurant is zo bekend voor zijn Kretaanse SLOW COOKING dat er over gans de wereld documentaires werden gemaakt van dit restaurant. Alle ingrediënten zijn van de eigenaar inclusief de geiten en schapen.


Kloven van de LEFKA ORI

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x