Grieks eten en restaurants.

In onmiddellijke buurt van Vamos vind je typische restaurantjes. Het loont de moeite om weg te rijden van de dorpjes aan de kust om een betere service te krijgen en van de Griekse gastvrijheid te genieten. 

In de lokale restaurantjes kan je van typische gerechtjes te proeven. De eigenaars zijn trots op de versheid van hun producten en meestal zijn ze in hun tuin gekweekt. Evenals de wijn en de tsigoudia (Raki) die huisgemaakt is en bovendien spotgoedkoop (goedkoper dan bier en frisdrank).

Kijk maar eens op onze facebook pagina waarop we regelmatig posten wat we waar eten.

Hier een klein overzicht van goede locale restaurantjes met de gerechten die er bovenuit steken:

Bloumousifi (VAMOS) ; vlakbij maar iets duurder, zeer gekend en druk bezocht, Gigantes (grote bonen in tomatensaus), Manitaria (paddestoelen opgevuld in wijnsaus), Pork Kotsi (slow cooked varkenvlees in de oven).

Parasia (Vamos); Zeer gekend, live music elke woensdag en zaterdag ( reserveren ), zeer goed geprijsd en leuke ambiance. Kouloukidikeftedes (courgette-balletjes) heb ik nergens beter gegeten, Kotopoulo meliasto (kip met zongedroogde tomatensaus)  www.facebook.com/Παρασια-Ρακάδικο-Parasia-Rakadiko-211822108942996/ 

Arismari (Gavalochori); Zeer gezellige omgeving; iets duurder maar de moeite; www.facebook.com/arismari.gavalochori

Monica's (Gavalochori) op het pleintje : zeer goed geprijsd, Bekri Meze (varken met heerlijke room paddestoelen saus), Imam ( ovenschotel van aubergines met locale kaas), Souzoukakia (deeg gevuld met kaas of kruiden)

Visgerechten ga je beter eten aan de kust waar er veel rotatie is. : Psaros (Almyrida), Thalami (Almyrida), Provlita (Kalives) en vooral in Marathi hebben ze steeds verse vis.


Grieks eten en restaurants.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x