Archeologie

De archeologische site van APTERA (20min) (tussen 1400VC tot 700AC) is echt de moeite om eens te bezoeken ( trek een uurtje uit). Op de old National road naar Chania sla links af naar APTERA. Het ver-zicht is fantastisch en overkijkt de volledige baai van SOUDA, de volledige APOKORONAS en de Witte Bergen.

De site bestond uit 2 locaties, deze en één aan de andere kant van de baai. Ze controleerden alle in en uitvarende schepen en ontvingen tol. Een klein museum toont uitsluitend video materiaal en vertelt het verhaal met een virtueel gerestoreerde site, een leuke intro.


Op de site bevinden zich nog de resten van verschillende water bassins die dienden om de publieke baden te voeden. Ook is er een amphi theater dewelke in de plooien van het landschap werd gebouwd. Vandaar kijk je uit op de volledige toppen van de Witte bergen (2450m). Ja, die Grieken wisten wel de mooiste plekjes uit te kiezen.

Na je bezoek aan de site, daal af naar het dorpje APTERA en stop even aan de locale taverne "Kretan Corner". Op zaterdag zijn er Kretenzische dansers, toch iets anders dan in de toeristische restaurants.


©2017 alle rechten voorbehouden - villa Limani

Archeologie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x