Flora en Fauna

Uitzonderlijke natuur op het zeer geïsoleerde eiland Kreta

Typische Flora op Kreta

Kreta is gekend voor de specifieke flora, er zijn maar liefst 2000 verschillende soorten waarvan 470 endemisch zijn (enkel op Kreta voorkomende), waaronder een dertig-tal wilde orchideeën. Een aantal ervan groeien wild in de tuin van onze vakantiewoning "Villa Limani", maar ook tijdens je wandeltochten zal je er zeker ontdekken.  

Kijk even naar deze foto's allemaal van onze tuin op villa Limani:

Je kan ook een uitstap plannen naar het plateau van Lassithi of naar het Botanical Parc of Crete (aanrader op 1h30). Deze laatste heeft een restaurant met een prachtig uitzicht waar lokale typisch Kretenzische gerechten worden geserveerd met producten geteeld in the park zelf.

Als je verblijft in het vakantiehuis "Villa Limani" dan ben je in het midden van de APOKORONAS gelegen. Het is een uitzonderlijke groene omgeving in vergelijking met de rest van Kreta en je vindt er dan ook een weelderige vegetatie. De streek is gekenmerkt door de vele olijfbomen, Aloe vera plantages, granaatappel- citrus- avocado- noten- en kastanje bomen. Naast toerisme is landbouw hier de grootste industrie. Kom alles te weten over de uitzonderlijke kwaliteit van de olijven en de olijfolie en bezoek één van de vele lokale producenten die er graag hun producten slijten.

Kreta is ook gekenmerkt door de vele en uitzonderlijke kwaliteit van de kruiden. In de toeristenshops worden deze met overvloed verkocht en de typische Kretenzische gerechten worden ze veel gebruikt.

Typische Fauna op Kreta

Het meest uitzonderlijke is de mountain kat, een wilde kat met ongeveer dubbel zo groot als een huiskat, waarvan we vaak 's morgens nog de sporen zien op het terras van hun nachtelijk bezoek.

Van de giftige / gevaarlijke dieren, is enkel de schorpioen de meest voorkomende. Deze verschuilt zich vaak onder afgevallen takken en bomen.

Langs de weg zal je ze zeker tegen komen, de wilde gieitensoort, de KRI-KRI. 

In de laatste jaren is de kwaliteit van het zeewater enorm verbeterd en komt de octopus terug voor. Bij het snorkelen zal je misschien de gelegenheid hebben ze te spotten. Voor de Grieken een ware delicatesse en meestal gegrild geserveerd met een glaasje OUZO, de perfecte aperitief.©2017 alle rechten voorbehouden - villa Limani

Flora en Fauna

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x